Return to site

Het Spaanse dorp Polopos

Sinds vorige week zitten wij dagelijks voor de buis. Voor de Nederlandse buis! Want om halftien begint iedere avond een nieuwe aflevering van ‘Het Spaanse dorp Polopos’. En laat Polopos nu net ons buurdorp zijn. Voor degenen die er nog nooit van hebben gehoord: vijf Nederlandse stellen/families hebben een huis gekregen in Polopos. De opdracht is om dat huis bewoonbaar te maken, als deelnemer te integreren in de lokale gemeenschap en een onderneming te starten die ervoor zorgt dat er nieuwe mensen naar het dorp komen. En dat laatste is hard nodig. Want zoals in zoveel Spaanse dorpen, loopt het inwoneraantal van Polopos achteruit. Woonden er medio 20e eeuw nog ruim 2.000 mensen, nu zijn het er nog slechts 60. En als er niks gebeurt, zullen ook deze laatsten der Mohikanen ooit ´verdwijnen´. Hetzelfde geldt voor het dorp Rubite, waartoe Villa Atalanta behoort. En dat lot verdienen deze prachtige witte dorpen niet!

Voor ons is het dubbel feest! Niet alleen genieten we van de soap waarop de deelnemers ons dagelijks trakteren. Maar we rekenen er natuurlijk ook op dat het programma zorgt voor een boost van deze regio. (Jonge) mensen met een plan, bedrijvigheid, hoogwaardige vakantiebestemmingen, investeringen, kortom een verrijking van onze prachtige Costa Tropical en haar achterland.

Thysa en Wijnand, Mark en Donna, Kirsten, Christiaan en Lucas, Juani en John en Eliza, Jürgen, Daniel en Demi: zorg voor veel vuurwerk de komende tijd. Op de buis maar vooral ook bij de verwezenlijking van jullie mooie plannen. Dat we straks niet 13 (of meer…) nieuwe buren hebben maar ook een bloeiende streek waar prachtige dingen worden gerealiseerd!