Return to site

Het Alhambra bezoeken?

Onze tips voor het kopen van toegangskaarten

Het Alhambra. Het indrukwekkende Moorse fort in de heuvels van Granada. Het hoogtepunt van veel reizen in en naar Zuid-Spanje dat bijna altijd op de to do-lijst van de gasten van Villa Atalanta staat. En terecht!

Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat het onze gasten vaak moeite kost om aan kaartjes te komen. En soms lukt het helemaal niet. Daarom enkele tips.


Dagelijks worden er slechts 6600 mensen toegelaten tot het Alhambra-complex. De bottleneck is het Nasrid-Paleis; daar mogen per half uur maar 300 mensen naar binnen. En laat dat Nasrid-Paleis nou net het hoogtepunt van het complex zijn! Als je een kaartje koopt, moet je een tijdsslot voor het Nasrid-Paleis kiezen. En daar wordt heel kritisch op gelet. Ben je te laat, dan heb je pech. Het is aan te raden om ruim vóór je tijdsslot in de rij voor het paleis te staan. Dan weet je zeker dat je binnenkomt. De rest van het Alhambra kun je vervolgens op je gemak bezoeken; daarvoor gelden geen speciale tijdsregels.
Tickets koop je via https://tickets.alhambra-patronato.es/ . Daar kun je het soort ticket kiezen en de dag en tijdsslot voor het Nasrid-Paleis. Hoe verder van tevoren je boekt, des te meer keuze je hebt. Er zijn verschillende soorten tickets. Het meestverkochte ticket is ‘Alhambra General’ voor € 14,-. Dat geeft je toegang tot alle onderdelen van het complex (het Nasrid-Paleis, Generalife, het paleis van Karel V en het Alcazaba). Daarnaast zijn er tickets voor alle onderdelen, behalve het Nasrid-Paleis en avondtickets. Voor het algemene ticket moet je zeker rekenen op een ‘wachttijd’ van 2 a 3 maanden. In het laagseizoen kan dat wat minder zijn. Daarnaast is het mogelijk om tickets via een reisbureau of -organisatie te boeken. Die zijn vaak wel op korte termijn te krijgen maar zijn wel (veel) duurder dan de tickets die je koopt via het verkoopkantoor van het Alhambra. Daar staat tegenover dat er meestal een begeleide tour bij zit. Even Googlen levert meerdere aanbieders op.


Toegegeven, het kost even wat moeite en voorbereiding, maar we verzekeren je dat die inspanning rijkelijk beloond zal worden. Het Alhambra is zonder twijfel een van de hoogtepunten van Andalusie, of eigenlijk wel Spanje.

broken image
broken image
broken image