Return to site

De mooiste stranden van Europa

Met het twee na-mooiste-strand van Europa in de buurt van Villa Atalanta

Volgens mooie plekkenwebsite ‘European Best Destinations’ ligt het op-een-na-mooiste strand van Europa niet ver van Villa Atalanta. Het strand van Nerja staat op een eervolle tweede plaats. Op slechts een klein uur rijden van Villa Atalanta, daar waar de Costa del Sol begint.

Mooi nieuws natuurlijk. En we hebben al zoveel mooie stranden in de buurt, hier aan de Costa Tropical, Andalusië. En voor ieder wat wils. Het ruime en brede strand van Motril, Playa Granada. Met mooie, hippe strandtenten en fijne ligbedjes. Waar je ook uitstekend kunt eten. Of Playa de la Rijana. Een intiem baaitje aan de oude kustweg N340. De capaciteit is net zo groot als het aantal parkeerplaatsen aan de weg, dus op = op. En dan zijn er de gezellige familiestranden in de authentieke kustplaatsjes zoals Castell de Ferro, Calahonda en La Mamola. Ruime stranden waar zelfs in augustus, hoogseizoen in Spanje, maar een smal streepje strand is gevuld met fleurige parasollen. Plaats genoeg dus. En dan zijn er nog de ontelbaar ieniemienie strandjes aan de weg, verscholen achter wat bomen of een bos suikerriet. Geen voorzieningen maar alle privacy van de wereld.


Tenslotte willen we nog de stranden van Cabo de Gato noemen, op ruim een uur oostwaarts van Villa Atalanta, voorbij de stad Almería. Uitgestrekte, witte stranden, die zich aan weerszijden van de zuidoostpunt van Spanje, de kaap, uitstrekken. Om een strand daar bij naam te noemen: Playa de Monsul. Een absolute aanrader.


Kortom: strandliefhebbers komen aan de Costa Tropical uitgebreid aan hun trekken. Niet het massatoerisme van bekende badplaatsen zoals Benidorm en Torremolinos maar een afwisseling van kleine en grotere stranden waar zelfs in het hoogseizoen meer dan voldoende plek is.

Playa Salobreña

De link naar het volledige artikel vind je hier.