Return to site

Corona

Een Corona-veilige vakantie

Voldoende privéruimte

De toeristische sector is zwaar getroffen door alle beperkende maatregelingen naar aanleiding van het Coronavirus. Wij dus ook. Maar ten opzichte van veel van onze collega’s in de Spaanse toeristenbranche, zitten wij in een gunstige situatie. Villa Atalanta is namelijk zeer geschikt om een Corona-veilige vakantie te vieren. De vakantiehuizen staan op ruime afstand van elkaar. In en rondom het huis is meer dan voldoende ruimte om vakantie te vieren zonder met anderen in aanraking te komen. Ook de appartementen zijn Corona-proof: de ingangen van de appartementen liggen allemaal aan een andere zijde van het hoofdgebouw. De ruime terrassen vóór en naast de appartementen, zijn uitsluitend bestemd voor de gasten van het betreffende appartement. Daarnaast worden alle accommodaties na vertrek van de gasten door een schoonmaak bedrijf vakkundig gereinigd en ontsmet.

Veilig in de gemeenschappelijke ruimtes

Ook de ‘openbare’ ruimtes van het complex zijn veilig te betreden. Overal is voldoende ruimte om gepaste afstand tot elkaar te bewaren. In de bar staan de tafels op 2 meter afstand van elkaar. De ligweides rondom het zwembad zijn verdeeld in vakken, exclusief bestemd voor de gasten van een bepaalde accommodatie. Het zwembad wordt continu gereinigd en op verzoek wordt er een exclusief gebruiksschema opgesteld. Kortom, als je gebruik wilt maken van de gemeenschappelijke ruimtes van Villa Atalanta, dan kan dat zonder enige zorg om besmet te raken met het Coronavirus.

Geen massatoerisme

Het laatste positieve aspect van Villa Atalanta in het kader van het Coronavirus, is de geografische ligging. Spanje is zwaar getroffen, maar dat betreft met name de steden Madrid en Barcelona en omstreken. De Costa Tropical, waaraan Villa Atalanta ligt, heeft maar weinig besmettingen gekend, de afgelopen maanden. Bovendien is het gebied niet dichtbevolkt en is er geen sprake van massatoerisme. Het is dus een betrekkelijk veilige streek om te verblijven

Neem je voorzorgsmaatregelen

Desondanks is het belangrijk om de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Houd afstand tot elkaar, draag mondkapjes als je in de openbare ruimtes bent (sinds 21 mei is het in Spanje verplicht om in winkels, openbare gebouwen en het openbaar vervoer een mondkapje te dragen), was regelmatig je handen en blijf in je huis of appartement als je je ziek voelt. In het vakantiecomplex zijn op verschillende plaatsen mondkapjes en desinfecterende gel voorhanden.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over het Coronavirus in relatie tot Villa Atalanta.