Op zaterdag 22 september jl. was ons avontuur te zien in het tv-programma Ik Vertrek. We zijn inmiddels ruim vier maanden verder dan het einde van de aflevering. Na een uitermate hectisch en taai eerste jaar, waarin we het door alle verbouw-, en regelstress, aanpassingsproblemen, bureaucratie en communicatie-issues soms echt even zwaar hadden en niet wisten waar te beginnen, hebben we de afgelopen maanden de gelegenheid gehad om op adem te komen en ons te concentreren op datgene waarvoor we hiernaartoe zijn gekomen: ons resort. En onze gasten, en daarvan hebben we er al veel mogen verwelkomen. Heel veel leuke mensen, stellen, gezinnen, Nederlanders, Spanjaarden, elk met eigen verhaal. En van de zomer in Andalusië, met prachtige, zonnige dagen, overweldigende natuur, zwoele avonden en nachtelijke hemels tjokvol met sterren.

Jep en Siem hebben intens genoten van de zomer. Hoe fijn is het als je iedere dag buiten kunt spelen, steeds andere kindjes bij jou vakantie komen vieren, met papa en mama naar het strand kunt gaan of zo vaak als je wilt kunt springen in je eigen zwembad? Nu is het helaas uit met de pret en is het ‘normale’ leven weer begonnen. Dat betekent om stipt 9 uur in de rij staan om met je klas de school in te gaan. Tja, het kan natuurlijk niet eeuwig vakantie zijn.

We zijn erg blij dat Villa Atalanta zo goed loopt. We hebben de hele zomer vol gezeten en ook voor de komende tijd staan er al veel boekingen. Ook hebben we voor veel gasten ontbijt en diner mogen verzorgen. En allemaal vallen ze voor hetgeen wij zo waarderen aan onze stek: de weidsheid, de natuur, de rust en het prachtige uitzicht. En dat sterkt ons in de overtuiging dat we iets moois hebben neergezet en geeft ons vertrouwen om verder te gaan. En daarmee bedoelen we uitbreiden. Aanvankelijk hadden we het plan om lodge-tenten neer te zetten, maar door onze ervaring dat het hier in de winter soms heel hard kan waaien, hebben we daarvan afgezien. We gaan nu vier mooie vrijstaande huisjes bouwen verspreid over ons landgoed. Echte huizen van steen. En die worden heel mooi. Feikje is al heel druk met moodboards, tekeningen en Pinterest. De huizen krijgen veel ruimte en sfeer en een mooi terras met een schitterend uitzicht. Alle vergunningen zijn inmiddels geregeld, een prestatie op zich. De bouw start in het najaar, waarschijnlijk november. We hopen dat alles klaar is voor de zomer van komend jaar maar daarover hebben we helaas nog geen zekerheid.

En verder liggen er nog heel veel klussen op ons te wachten: poging 2 om gras te zaaien, nóg meer (palm)bomen in de tuin planten, de zwembadbar afbouwen zodat je in de winter bij de open haard met een goed glas Rioja lekker je boek kunt lezen en een pizza-oven bouwen zodat we volgend jaar daadwerkelijk pizza-avonden kunnen organiseren (niet heel Spaans, wel heel lekker 😊). Daarnaast proberen we al ruim een jaar een stukje land van onze buurman achter ons te kopen. Tot op heden lukte dat niet vanwege het ontbreken van de noodzakelijke paperassen maar het lijkt erop dat we binnekort eindelijk naar de notaris mogen. We hebben allerlei plannen met dat landje, zoals een Yoga-deck, een moestuin (want hoe lekker zijn verse groenten uit eigen tuin) en nog meer ruimte voor onze gasten om te relaxen. Oh ja, en de amandelen moeten binnenkort weer geplukt worden…

We beginnen hier ons steeds meer op ons gemak te voelen. Natuurlijk missen we sommige dingen uit Nederland. Vanzelfsprekend onze vrienden en familie en het gemak waarmee je met hen afspreekt. En natuurlijk stroopwafels en hagelslag 😊Maar we vinden hier langzamerhand onze weg, weten waar de leuke koffiebarretjes en restaurantjes in de buurt zijn (en eten we churros in plaats van stroopwafels bij de koffie), hebben inmiddels verschillende lieve (Spaanse) vrienden leren kennen en maken in het weekeinde leuke uitstapjes met de kids in deze schitterende omgeving. Al met al zijn we zeer dankbaar en trots op hetgeen we tot nu toe hebben neergezet en barsten we van de energie om verder te gaan met Villa Atalanta. In ons eigen paradijs in Spanje. We hopen dat jullie het ooit met eigen ogen kunnen zien.

Graag willen wij iedereen bedanken die ons heeft bijgestaan bij ons grote avontuur, in Nederland en in Spanje, onze gasten voor het vertrouwen en natuurlijk het team van Ik Vertrek; Ruud, Joost, Jola en Jalal, jullie zijn altijd van harte welkom!

Lieve groeten uit Rubite!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK