Return to site

¡Feliz Navidad!

In t-shirt zitten we vandaag voor ons huis een kopje koffie te drinken, in de volle zon. Het is amper voor te stellen dat het morgen kerstmis is. Of eigenlijk al vanavond, want in Spanje is kerstavond het hoogtepunt van Navidad. Dan wordt er met de hele familie uitgebreid getafeld.

Dat doen wij dus ook! Na dit kopje koffie duiken we als de wiedeweerga de keuken in om ons kerstdiner voor te bereiden. En omdat we ons best al een beetje Spaans voelen, maken we vandaag turrón; een klassiek kerstdessert gemaakt van amandelen.

We wensen iedereen heel fijne kerstdagen! Geniet van elkaar, van de welverdiende rust en hopelijk ook nog een lekker zonnetje. En mocht je nog verlegen zitten om een dessert een dezer dagen, hierbij ons recept voor turrón.

¡Feliz Navidad!

Turrón de Alicante

Ingeredienten:

  • 150 gram honing
  • 150 gram suiker
  • 250 gram geroosterde amandelen, zonder velletje (liefst uit eigen tuin ;-))
  • 1 eiwit
  • 2 ouwels

Bereiding

Verhit in een pan op laag vuur langzaam de suiker en de honing. Blijf het mengsel goed doorroeren. Als het aan de kook komt, laat het dan nog even koken en zet daarna het vuur uit.

Sla het eiwit stijf met de mixer en voeg het bij het mengsel. Blijf het voorzichtig doorroeren zodat het niet klontert. Zet de pan weer op laag vuur en blijf constant roeren totdat het mengsel de textuur van caramel krijgt. Voeg dan de amandelen toe en roer ze goed door het mengsel. Laat het geheel afkoelen.

Bekleed een taartvorm met keukenpapier, leg op de bodem een ouwel en giet het mengsel daar overheen. Leg de andere ouwel erbovenop en laat het geheel afkoelen.

Smakelijk eten!

¡Que aproveche!

broken image